Pre výluku v NHL už zrušili 34 percent zápasov

27.11.2012 Celý región

New York 27. novembra (TASR) - Do ďalšej fázy rokovaní medzi vedením hokejovej NHL a hráčskou asociáciou NHLPA o novej kolektívnej zmluve sa zapojí aj trojica federálnych sprostredkovateľov - mediátorov. Prvé stretnutie oboch strán sa uskutočnilo naposledy minulú stredu a ďalšie by sa malo podľa zámorských médií opäť konať v stredu.

Riaditeľ federálneho zmierovacieho úradu (FMCS) George H. Cohen, sa domnieva, že môže pomôcť ukončiť súčasnú výluku, pre ktorú od septembra už zrušili 34% zápasov základnej časti. "Zhodli sa na tom obe strany a nasledujúce rokovania budú prebiehať pod našou záštitou. Ako je našim zvykom a vzhľadom k citlivosti témy, nebudeme do odvolania nijako komentovať priebeh a plánovanie schôdzok," uviedol pre agentúru Reuters George H. Cohen, ktorý už sa stretol zo zástupcami oboch táborov.

Práve Cohen sa pred rokom v úlohe mediátora angažoval pri rokovaniach o novej kolektívnej zmluve a ukončení výluky v basketbalovej NBA a teraz v lete pomohol vyriešiť spory rozhodcov s vedením ligy amerického futbalu NFL. V minulosti tiež pracoval ako poradca NHLPA, teraz však k rokovaniu menoval svojho zástupcu Scota L. Beckenbaugha, Johna Seeneyho a Guya Serotu.
 

Vyberte región